1 – 8 septembrie 2010 -> Marea Neagra

După cum scrie şi în denumirea „categoriei” nou create, acest articol (sau mai bine zis articolele) incluse în această categorie, se vor referi strict la concedii, vacanţe sau drumeţii. Evident ca vor apărea şi retro-articole, adică articole din concediile, drumeţiile, vacanţele (sau cum vreţi voi sa le spuneţi) plasate în timp, undeva mai in trecut.

La inaugurare, avem, după cum scrie şi în titlu: Marea Neagra (mai precis: Eforie Sud, Eforie Nord şi Costineşti), în perioada 1 – 8 septembrie.

După un drum de o noapte, evident feroviar, în care nici dreacu nu putu închide un ochi că „these creatures named gypsy” care, pe locul 1 (chiar şi înainte de clasa politică) fac România de râs pe oriunde ajung, mişunau prin tren, ca termitele, în căutare de bagaje scăpate din atenţie ajungem in Eforie Sud.

Prima impresie a fost: o dezolanţă fără limite.  Staţiunea părasită, o vreme nu tocmai prietenoasă, cazarea avea loc pe la ora 15, în condiţiile în care trenul din care coborâsem ajunsese în haltă pe la ora 7. Aşadar, am dat cu zarul ca la barbut (cine avea zarul mai mare decidea ce facem în continuare) şi am decis să plecăm la Costineşti.

Evident: Dacă e Costineşti, epava care cântăreşte cateva mii de tone e nelipsită.  (ce bani aş lua pe ea dacă aş putea să o transport la REMAT)

Următoarea zi,  zarul a decis să mai dăm o fugă tot la Costineşti. De data asta vremea era, oarecum, de făcut plajă. Senin, cald, dar bătea un vânt rece, încât dacă faceai greşela să intri în apă, nu-ţi mai doreai să ieşi de acolo până vara următoare.

Expediţia precedentă, decisă tot de zarul din dotare este în Eforie Nord. Acolo are loc şi prima baie în mare pe anul acesta (adică în ultimii 17 ani). Întradevăr o adevărată zi de vară. (cu dedicatie pentru Cipoc, deoarece ştim ce vrei tu să vezi pe articolele despre mare…nu se permit poze XXX pe wordpress :)) )

Punem …. (puncte puncte) şi ajungem la ultima zi de concediu, petrecută în Eforie Sud. Deci în continuare lăsăm galeria sa-şi facă menirea, dar ţinând cont ca avem şi oameni interesaţi de meseria de drumar pe lume, am să plasez şi nişte poze didactice despre „Stabilizarea versanţilor cu ajutorul geotextilelor” şi „Degradări ale construcţiilor hidrotehnice în mediu puternic salin” (poate îşi face careva teză de doctorat). Sau, eventual, poate îşi dă seama vreun constipat de edil cât de degradate sunt falezele la Marea Neagra şi mai are loc din când în când, câte o intervenţie şi in alte locuri, mai puţin exclusiviste decât clubul de yachting.

P.S. În ultima zi marea era foarte agitată, numai steaguri roşii postate peste tot, nimeni nu mai intra in apă…exceptând câţiva sinucigaşi.

Explore posts in the same categories: Concediu

Etichete: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Lasă un comentariu